top of page

Dru i varur në mur, ikonë shumë e hollësishme dhe e gjallë e stilit bizantin. Imazhi i ikonës është stil bizantin i shtypur me cilësi të lartë (letër me shkëlqim). Ikona është bërë me ngjyra të vërteta ikonografie dhe është një kopje e një ikonë bizantine.

Materiali:
9x6.5cm / 3.5x2.5in

20x15cm / 7.9x6in

20x27cm / 7.9x10.6in

Shtresa e ikonave:
Riprodhimi i shtypur me cilësi të lartë.

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni.

Jisu Krishti

€4,98Price
 • Artikujt do të dërgohen brenda 1-3 ditëve pune pasi pagesa të jetë pastruar nga PayPal. Artikujt do të dërgohen me postë të regjistruar. Ne transportojmë në të gjithë botën. Koha e transportit: 10-40 ditë. Tarifat doganore, VAX, Tatimet ose çdo vonesë me rregulloren e vendit do të ishte përgjegjësia e blerësit.

 • Shën Paisi pa Jisu Krishtin kur jetoi në tokë dhe e përshkroi Jisuin sikur të shfaqej në atë ikonë. Në fakt ai dha udhëzime se si ta pikturonin saktësisht.

  “… Një pasdite i ndodhi diçka e jashtëzakonshme. Ndërsa lutej, ai pa Krishtin para tij pikërisht atje në pyll. "

  "Ishte një vizion mistik i Krishtit?" Unë pyeta.

  “Jo. Plaku Paisios këmbënguli se ishte Vetë Krishti ai që fjalë për fjalë u shfaq para tij. Ai kishte një trup material dhe u pa nga plaku me vizionin e tij të zakonshëm. Ishte një përvojë e gjallë, ashtu si përvojat që ai pati më vonë me shenjtorët e fjetur. Në këtë manifestim Krishti mbajti një Ungjill të hapur dhe ajo që Ai i tha atij u tha fjalë për fjalë në mënyrën se si ishte shkruar në Ungjill. Duke iu drejtuar atij me emrin e tij të parë, Krishti i tha:

  "«Ἐγώ εἰµι ἡ ἀνάστασις καί ἡ ζωή. Ὁ πιστεύων εἰς ἐµέ, κἄν ἀποθάνῃ, ζήσεται».

   

  "Unë jam ringjallja dhe jeta: ai që beson në mua, edhe nëse vdes, do të jetojë."

   

  "Kjo përvojë e drejtpërdrejtë e Krishtit," vazhdoi At Maksimos, "ishte me sa di unë hyrja e parë e Paisit të ri në fushën e zbulesave të mbinatyrshme dhe ishte një pikë kthese në rrugën e tij drejt murgërisë."

   

  nga 'Mali i Heshtjes', f.90

bottom of page