top of page

Ikona e së Shtunës së Llazarit tregon Krishtin duke e thirrur mikun e Tij që të dalë nga varri. Llazari po del nga varri, ende i lidhur në shiritat e rrobave të varrosjes. Motrat e tij, Maria dhe Marta po përkulen para Krishtit, duke shprehur edhe dhimbjen e tyre për vdekjen e vëllait të tyre, por edhe besimin e tyre në Krishtin si Mesia dhe Biri i Perëndisë. Pranë tyre është dikush që ka ndjekur kërkesën e Zotit tonë dhe ka hequr gurin nga dera e varrit.

Qëndrimi me Krishtin janë dishepujt e tij që janë dëshmitarë të kësaj mrekullie, një shfaqje e vërtetë e fuqisë së Zotit që do t'u sillte atyre siguri gjatë Pasionit të Zotit tonë.

Në qendër të ikonës është një person që përfaqëson turmën, i cili gjithashtu dëshmoi mrekullinë. Disa besuan, por të tjerë shkuan dhe u thanë farisenjve dhe krerëve të priftërinjve që vazhduan makinacionet e tyre për të sjellë arrestimin e Krishtit dhe vdekjen e Tij. Qyteti në mur me Jeruzalemin, ku Krishti do të arrijë të triumfojë të nesërmen, është përshkruar në sfond.

Ngjallja e Llazarit

SKU: ICP1022
€4,00Price
 • It's a wall hung piece, very detailed and colorful byzantine style icon. The icon image is high quality print byzantine style (glossy paper). The icon is made with true iconography colors and it is a copy of a Byzantine icon.

   

  Material: 

  9x6.5cm / 3.5x2.5in - 10mm thickness (MDF)

  20x15cm / 7.9x6in - 18mm thickness (Novopan)

  20x27cm / 7.9x10.6in - 18mm thickness (Novopan)

  28x38 cm / 11x15 in - 18mm thickness (Novopan)

   

  Icons Layer:

  High quality print reproduction.

   

  If you have any questions, please feel free to contact us. 

 • Every icon is crafted after your order and the preparation procedure takes about 4-20 business days.. Items will be shipped by registered mail. We shipping worldwide. Shipping time: 10-40 days. Custom fees, VAX, Tax or any delay with the country regulation would be the buyer responsibility.

bottom of page