top of page

Dru i varur në mur, ikonë shumë e hollësishme dhe e gjallë e stilit bizantin. Imazhi i ikonës është stil bizantin i shtypur me cilësi të lartë (letër me shkëlqim). Ikona është bërë me ngjyra të vërteta ikonografie dhe është një kopje e një ikonë bizantine.

Materiali:
9x6.5cm / 3.5x2.5in
20x15cm / 7.9x6in
20x27cm / 7.9x10.6in
28x38 cm / 11x15in


Shtresa e ikonave:
Riprodhimi i shtypur me cilësi të lartë.

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni.

Shën Dorotheu i Gazës

€4,00Price
  • Artikujt do të dërgohen brenda 1-3 ditë pune pasi pagesa është pastruar nga PayPal. Artikujt do të dërgohen me postë të regjistruar. Ne ju dërgojmë në të gjithë botën. Koha e transportit: 10-40 ditë. Tarifat doganore, VAX, Taksat ose çdo vonesë me rregullimin e vendit do të ishin përgjegjësia e blerësit.

  • Dorotheu, një vetmitar egjiptian, ishte një vendas në rajonin e Thebaidit në Egjipt dhe punoi në asketizëm për 60 vjet në shkretëtirën e Sketes, në anën perëndimore të lumit Nil. Palladius, Peshkopi i Helenopolis dhe autor i të njohurve Historia e Lausiakut, ishte dishepull i Dorotheut në rininë e tij dhe ruajti ato kujtime që kemi për të. Sipas punës së tij, Dorotheu bëri një jetë të ashpër dhe asketike. Pasi mbaroi të tijën lutjet, ai guxonte në vapën e mesditës, mblidhte gurë përgjatë bregut të detit për të ndërtuar qelizat për vetmitarët e tjerë. Natën ai thurte shporta, në këmbim të të cilave merrte furnizimet që i nevojiteshin për të jetuar.

     

    Ushqimi i tij përbëhej nga buka dhe bari i shkretëtirës dhe hante vetëm një herë në ditë dhe pinte pak ujë. Ai mezi flinte, por flinte vetëm ndonjëherë në punë ose pasi kishte ngrënë.

     

    Një herë, Shën Dorotheu dërgoi dishepullin e tij për të marrë ujë, por ai u kthye duke thënë se pa një gjarpër në pus dhe se uji në pus tani ishte i helmuar. Shën Dorotheu shkoi vetë te pusi, mori një lugë me ujë dhe duke bërë shenjën e kryqit mbi të, e piu duke thënë: "Ku është Kryqi, atje fuqitë djallëzore nuk bëjnë asnjë dëm". Shën Dorotheu vdiq i qetë në moshë të thyer.

bottom of page