top of page

Dru i varur në mur, ikonë shumë e hollësishme dhe e gjallë e stilit bizantin. Imazhi i ikonës është stil bizantin i shtypur me cilësi të lartë (letër me shkëlqim). Ikona është bërë me ngjyra të vërteta ikonografie dhe është një kopje e një ikonë bizantine.

Materiali:
9x6.5cm / 3.5x2.5in
20x15cm / 7.9x6in
20x27cm / 7.9x10.6in
28x38 cm / 11x15in

 

Shtresa e ikonave:
Riprodhimi i shtypur me cilësi të lartë.

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni.

Shën Epifani peshkop i Konstancias dhe Kryepeshkop i Qipros

€4.00Price
 • Artikujt do të dërgohen brenda 1-3 ditësh pune pasi pagesa të jetë pastruar nga PayPal. Artikujt do të dërgohen me postë të regjistruar. Ne dërgojmë në të gjithë botën. Koha e transportit: 10-40 ditë. Tarifat doganore, VAX, Taksa ose çdo vonesë me rregulloren e vendit do të ishte përgjegjësia e blerësit.

 • Shën Epifani lindi në një familje të varfër fshatare çifute në fshatin Visandouki (ose Visandouk), afër Eleftheroupolit, Palestinë, në vitin 310 pas Krishtit. (Tradita popullore qipriote thotë se Shën Epifani lindi në Kalopanagiotis, Qipro, një fshat i Marathasës dhe u rrit në Visandouki). Prindërit e tij kishin një fëmijë tjetër, Kallitropo.

  Pas vdekjes së prindërve të tij dhe në moshën dhjetë vjeçare, Epifani u tërhoq nga krishtërimi nga dy murgj të famshëm për dijen dhe asketizmin e tyre, Lucian dhe Hilarion. Shtatë ditë pas pagëzimit, Epifani e vendosi motrën e tij në një manastir dhe u nis për në shkretëtirën e Palestinës. Atje ai jeton pranë asketëve më të shquar, duke ushtruar përmbajtje, duke praktikuar dhe studiuar Shkrimet e Shenjta, duke u bërë model për asketët e tij. Fama dhe virtytet e tij u përhapën shpejt dhe ai u bë peshkop i Konstancës në Qipro në vitin 367 pas Krishtit, të cilit iu drejtua për mrekulli kur anija e tij, e cila po lundronte për në Palestinë, për shkak të një stuhie, mbërriti në Qipro. (Konstantia quhej fillimisht Salamis. Qyteti u ndërtua nga heroi i Luftës së Trojës Teukros, i biri i Telamonit, për nder të atdheut të Salaminës dhe u shkatërrua në shekullin e IV pas Krishtit. nga një tërmet. Qyteti u rindërtua nga djali i Kostandinit të Madh, Konstanci dhe u emërua Konstantia. Ajo u bë selia e Kryepeshkopit të Qipros, kur Qipro kishte 14 peshkopë dhe mbeti i tillë deri në vitin 1191 pas Krishtit, kur Qiproja u pushtua nga Frankët. Sot selia e Kryepeshkopit është Nikosia).

  Nga ky pozicion, shenjtori filloi ungjillizimin e kopesë së tij dhe luftoi me zell të madh për ruajtjen dhe forcimin e doktrinave ortodokse, duke luftuar të gjitha besimet heretike dhe iluzionet e kohës së tij dhe veçanërisht ato të Origjenit. Duke përdorur vazhdimisht fjalët e Biblës dhe duke shkruar shkrime të shumta antisektare, ai luftoi për t'i mbajtur besimtarët në besimin e pastër të krishterë.

  Në vitin 381 pas Krishtit, së bashku me katër peshkopë të tjerë qipriotë, Epifani mori pjesë në Koncilin e Dytë Ekumenik.

  Epifani vdiq në det nga Kostandinopoja, i cili kishte shkuar për çështje kishtare në Konstantia, më 12 maj 403 pas Krishtit, pas një priftërie 36-vjeçare. Relikti i tij i shenjtë u zhvendos në Kostandinopojë nga perandori Leo VI i Urti. Sinaksia e tij u mbajt në shtëpinë e tij më të shenjtë, e cila ishte në kishën e Agios Filemon.

  Epifani Constancius ndërtoi bazilikën e madhe (ai nuk e përfundoi deri në vdekjen e tij), rrënojat e së cilës ruhen edhe sot e kësaj dite. Ky Kryepeshkop i madh, mësues dhe baba shumë i rëndësishëm i Kishës, ishte gjithashtu një shkrimtar i shquar. Veprat e "Panarion" (përmban argumente për rindërtimin e sekteve që ekzistonin atëherë), "Ankoruar" (në 120 paragrafë përfshin një mishërim të Teologjisë moderne për Epifaninë e Shenjtë), "Për metra dhe stacione", "Mbi të dymbëdhjetët. gurë qeniesh në stolitë e Aaronit”, janë gurë të çmuar në megamozaikun e Sekretariatit Patriarkal.

  Së fundi, vlen të përmenden disa mrekulli të kryera nga Shën Epifani: ai shëroi vajzën e mbretit të Persisë nga demoni që e mundonte, ringjalli fëmijën e vdekur të një zoti persian, vrau një luan që dilte nga pylli dhe hëngri njerëzit. duke kaluar nga. nga afër, ai dëboi demonin nga një Callisto, i cili ishte djali i Prefektit të parë të Romës dhe më në fund shëroi Perandorin Teodosius të Madh, nga paraliza e ekstremiteteve të poshtme.

bottom of page