top of page

Dru i varur në mur, ikonë shumë e hollësishme dhe e gjallë e stilit bizantin. Imazhi i ikonës është stil bizantin i shtypur me cilësi të lartë (letër me shkëlqim). Ikona është bërë me ngjyra të vërteta ikonografie dhe është një kopje e një ikonë bizantine.

Materiali:
9x6.5cm / 3.5x2.5in
20x15cm / 7.9x6in
20x27cm / 7.9x10.6in
28x38 cm / 11x15in

 

Shtresa e ikonave:
Riprodhimi i shtypur me cilësi të lartë.

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni.

Shën Filareti i Mëshirshmi

€4.98Price
 • Artikujt do të dërgohen brenda 1-3 ditë pune pasi pagesa është pastruar nga PayPal. Artikujt do të dërgohen me postë të regjistruar. Ne ju dërgojmë në të gjithë botën. Koha e transportit: 10-40 ditë. Tarifat doganore, VAX, Taksat ose çdo vonesë me rregullimin e vendit do të ishin përgjegjësia e blerësit.

 • Shën Filareti ishte model i çdo virtyti dhe veçanërisht i bamirësisë. Ai jetoi në kohën e Konstandinit Porfirogenitit dhe nënës së tij Irene të Atikës (780 - 797 pas Krishtit). Ai lindi në fshatin Amnia (ose Amneia) të Gangrës (Paflagonia) nga prindër të devotshëm, Gjergji dhe Ana. Ai u martua me Theosevën dhe pati tre fëmijë. Një djalë, Joani dhe dy vajza, e para quhej Hypatia dhe e dyta Evanthia. Filareti ishte fermer dhe nga të ardhurat e tij shpërndante me bujari lëmoshë për të varfërit. Ishte i uritur? ai ishte i ngopur. Lakuriq? ajo e veshi atë. E ve dhe jetim? ai ndihmoi dhe ngushëllonte.

  Por Zoti e lejoi dhe Filareti dikur u bë shumë i varfër. Pronat e tij u plaçkitën nga fqinjët e tij dhe jeta e tij u shpërnda. Ai i duroi të gjitha këto pa u penduar, pa sharë apo indinjuar. Në fund kishte vetëm kosheret e tij, 250 koshere, të forta dhe produktive. Dhe kur i erdhi një i varfër, duke mos pasur asgjë tjetër për t'i dhënë, ai e mori, shkoi te kosheret, korri një kosherë dhe mjaltin ua dha të varfërve që të ngopen. Në këtë mënyrë, qoftë koha për të korrur apo jo, ai eliminoi të gjitha bletët e tij.

  Zoti që pa besimin e tij të pakrahasueshëm, shpëtoi me providencën e Tij, që Kostandini, i biri i mbretëreshës Irene, të merrte për grua mbesën e Shenjtorit, Marinë, sepse ajo ishte shumë e bukur në shpirt dhe në trup. Dasmat u kryen nga Shën Tarasios (shih 25 shkurt) në nëntor 788 pas Krishtit, i cili në atë kohë ishte Patriark i Kostandinopojës. Filareti u nderua nga Perandori me detyrën e supremit (prefektit). Kështu ai u bë posedues i shumë pasurive, të cilat ua shpërndau edhe më me bollëk të varfërve.

  Pak para se të vdiste, ai thirri të afërmit e tij dhe u tha: “Fëmijët e mi, mos e harroni mikpritjen, mos dëshironi të huajt, mos i humbisni shërbesat dhe shërbimet e kishës dhe në përgjithësi, siç kam jetuar unë, ashtu duhet të jetoni dhe ju. ». Dhe pasi e tha këtë, u qetësua me shprehjen: “Le të lindë vullneti yt”.

  Agios Filaretos është shenjt mbrojtës i bletarisë.

  Festohet më 1 dhjetor të çdo viti.

bottom of page