top of page

Dru i varur në mur, ikonë shumë e hollësishme dhe e gjallë e stilit bizantin. Imazhi i ikonës është stil bizantin i shtypur me cilësi të lartë (letër me shkëlqim). Ikona është bërë me ngjyra të vërteta ikonografie dhe është një kopje e një ikonë bizantine.

Materiali:
9x6.5cm / 3.5x2.5in - trashësi 10 mm (MDF)
20x15cm / 7.9x6in - trashësi 18 mm (Novopan)
20x27cm / 7.9x10.6in - trashësi 18 mm (Novopan)
28x38 cm / 11x15 në - trashësi 18 mm (Novopan)

Shtresa e ikonave:
Riprodhimi i shtypur me cilësi të lartë.

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni.

Shën Timotheu Apostulli

€4,00Price
  • Artikujt do të dërgohen brenda 1-3 ditë pune pasi pagesa është pastruar nga PayPal. Artikujt do të dërgohen me postë të regjistruar. Ne ju dërgojmë në të gjithë botën. Koha e transportit: 10-40 ditë. Tarifat doganore, VAX, Taksat ose çdo vonesë me rregullimin e vendit do të ishin përgjegjësia e blerësit.

  • Sipas informacionit të dhënë nga Veprat e Apostujve dhe Letrat e Apostull Pavli, Timotheu ishte dishepulli i tij më i dashur dhe një nga bashkëpunëtorët më të afërt të Apostull Pavlit. Emri i tij është grek dhe do të thotë ai që nderon Zotin.

    Shën Apostulli Timothe lindi në Lystra, Likaoni, nga një baba grek dhe një nënë hebreje, Eunice. Ai mbeti jetim shumë i vogël nga i ati dhe gjyshja e tij, Loida, e rriti "në edukimin dhe mësimin e Zotit". Kur apostull Pavli vizitoi Listrën, duke vlerësuar dhuntitë e tij shpirtërore dhe zellin e tij të zjarrtë misionar, ai e edukoi siç duhet dhe e shoqëroi në turneun apostolik VP, ku jetoi të gjitha aventurat e apostullit kryesor për të përhapur mesazhin e Ungjillit. Pas martirizimit të Pavlit, ai u kthye në Efes dhe vazhdoi veprimtarinë e tij misionare.

    Gjatë një festivali pagan të Artemidës së Efesit, ai u rrah rëndë dhe u martirizua nga një turmë e tërbuar pagane për kritikimin e orgjive të tyre.

    Trupi i tij u transferua në vitin 356 pas Krishtit. gjatë sundimit të Kostandinit në Kostandinopojë, në kishën e Apostujve të Shenjtë.

    Festohet më 22 janar të çdo viti.

bottom of page