top of page

Dru i varur në mur, ikonë shumë e hollësishme dhe e gjallë e stilit bizantin. Imazhi i ikonës është stil bizantin i shtypur me cilësi të lartë (letër me shkëlqim). Ikona është bërë me ngjyra të vërteta ikonografie dhe është një kopje e një ikonë bizantine.

Materiali:
9x6.5cm / 3.5x2.5in
20x15cm / 7.9x6in
20x27cm / 7.9x10.6in
28x38 cm / 11x15in


Shtresa e ikonave:
Riprodhimi i shtypur me cilësi të lartë.

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni.

Shën Vladimiri, mbreti apostolik i rusëve

€4,00Price
  • Artikujt do të dërgohen brenda 1-3 ditë pune pasi pagesa është pastruar nga PayPal. Artikujt do të dërgohen me postë të regjistruar. Ne ju dërgojmë në të gjithë botën. Koha e transportit: 10-40 ditë. Tarifat doganore, VAX, Taksat ose çdo vonesë me rregullimin e vendit do të ishin përgjegjësia e blerësit.

  • Shën Vladimir Mbreti Apostolik i Rusëve ishte djali i sundimtarit të Kievit Sviatoslav. Ai lindi në vitin 958 pas Krishtit. Nëna e tij quhej Malusa dhe ishte shërbëtorja e parë e nënës së të shoqit, pra mbretëreshës Ollga, e cila ishte e para që u bë e krishterë në Rusi dhe çoi shumë në devotshmëri.

    Kur Vladimiri pushtoi fronin e Kievit, në fillim ai ishte pagan dhe kështu veproi.  Ai kishte shumë gra dhe kishte 12 djem dhe 11 vajza.  Por më pas, me lutjet e zjarrta të gjyshes së tij të shenjtë dhe ndriçimin hyjnor - shumë thonë për kthimin e tij në krishterim - ai besoi në Krishtin dhe u pagëzua në Kiev.  Ai u martua me Anën, motrën e perandorit bizantin Vasili II Bullgar dhe shkatërroi të gjithë idhujt në vend.  Ai pagëzoi shumicën e të krishterëve rusë dhe ndërtoi dy kisha të bukura në Kiev.  Jeta e tij ndryshoi rrënjësisht dhe ai u bë i krishterë i vërtetë dhe ndihmoi shumë për përhapjen e krishterimit.  Ai ndërroi jetë i qetë më 15 korrik 1015 pas Krishtit.

      Festohet më 15 korrik të çdo viti.

bottom of page