top of page

Ikona Ortodokse e Apostullit Andrea.

Përkujtohet 30 Nëntori.

 

Apostulli i Shenjtë Andrea i Thirri i Parë ishte i pari nga Apostujt që ndoqi Krishtin, dhe ai më vonë e solli në Krishtin vëllain e vet, Apostullin e Shenjtë Pjetër, (Gjoni 1: 35-42). Shën Andrea e mbarti Fjalën e Zotit në Azinë e Vogël, Thrakë, Maqedoni, ai arriti në lumin Danub, shkoi përgjatë bregdetit të Detit të Zi, përmes Krimesë, rajonit të Detit të Zi dhe përgjatë lumit Dniepr u ngjit në vendin ku qyteti e Kievit tani qëndron. Ai u kthye në Thrakë dhe themeloi një kishë në fshatin e vogël të Bizantit, i cili më vonë u bë Kostandinopojë (tani Stambolli). Qyteti i fundit në të cilin erdhi Apostulli ishte qyteti i Patrës, ku ai vuajti martirizimin. Ai u kryqëzua ku duart dhe këmbët e tij nuk ishin për të gozhduar, por të lidhura me kryqin. Patriaku Ekumenik i Kostandinopojës mund të gjurmojë shugurimin e tij përsëri tek shenjtori Andrea. Kisha Ortodokse Greke e Amerikës është nën juridiksionin e Patriarkut Ekumenik.

Shën Andrea Apostulli

SKU: MA1013
€2,50Price
  • Artikujt do të dërgohen brenda 1-3 ditë pune pasi pagesa është pastruar nga PayPal. Artikujt do të dërgohen me postë të regjistruar. Unë po dërgoj në të gjithë botën. Koha e transportit: 10-40 ditë. Tarifat doganore, VAX, Taksat ose çdo vonesë me rregullimin e vendit do të ishin përgjegjësia e blerësit.

bottom of page