top of page

Ikona Ortodokse e Shën Anës, Nëna e Theotokos (2).

Përkujtohet 25 korriku dhe 9 dhjetori.

Shënjtorja mbrojtëse i Lindjes së fëmijëve

 

Shën Anna ishte bija e priftit Matthan, që ishte nga fisi i Levit. Familja e Shën Anës erdhi nga Betlehemi. Shën Anna jetoi me burrin e saj Joakimin në Nazaret në Galile. Ata ishin pa fëmijë në pleqërinë e tyre dhe gjatë gjithë jetës u pikëlluan për këtë. Ata duhej të duronin tallje dhe sharje, pasi në atë kohë fëmijëria konsiderohej një turp. Ata kurrë nuk u grindën, por iu lutën me zjarr Perëndisë, duke i besuar me përulësi Atij. Një herë, gjatë një festë të madhe, dhuratat që Joakimi i mori në Jeruzalem si një ofertë për Zotin nuk u pranuan nga prifti Ruben, i cili mendoi se një njeri pa fëmijë nuk ishte i denjë për t'i ofruar flijime Perëndisë.

Kjo e dhembi shumë plakën dhe ai, për sa i përket vetes mëkatari më i madh, vendosi të mos kthehej në shtëpi, por të vendosej në vetmi në një vend të shkretë. Kur Shën Anna mësoi se çfarë poshtërimi i kishte duruar burri i saj, ajo me lutje iu lut Zotit me lutje dhe duke agjëruar për t'i dhënë asaj një fëmijë. Në vetminë e tij të shkretë, Joakimi i drejtë gjithashtu i kërkoi Perëndisë këtë. Dëgjohej lutja e çiftit shenjtëror. Një engjëll u tha atyre se një vajzë do të lindte për ta,

Kush do të bekohej mbi të gjitha gratë e tjera. Ai gjithashtu u tha atyre që Ajo do të mbetet e virgjër, do t'i kushtohej Zotit dhe do të jetonte në tempull dhe do të lindte Shpëtimtarin. Duke iu bindur udhëzimeve të të dërguarit qiellor, Shën Joakimi dhe Anna u takuan në Portën e Artë në Jeruzalem. Atëherë, siç premtoi Zoti, një vajzë u lindi atyre dhe ata e quajtën atë Mari. Shën Joakimi vdiq disa vjet më vonë, në moshën 80 vjeç, pasi vajza e tij shkoi të jetonte në tempull. Shën Anna vdiq në moshën 70 vjeç, dy vjet pas burrit të saj. St Joachim dhe Anna shpesh thirren nga çifte që përpiqen të kenë fëmijë.

Referenca: OCA

Shën Ana, Nëna e Hyjlindëses

SKU: MA1004
€2,50Price
  • Artikujt do të dërgohen brenda 1-3 ditë pune pasi pagesa është pastruar nga PayPal. Artikujt do të dërgohen me postë të regjistruar. Ne ju dërgojmë në të gjithë botën. Koha e transportit: 10-40 ditë. Tarifat doganore, VAX, Taksat ose çdo vonesë me rregullimin e vendit do të ishin përgjegjësia e blerësit.

bottom of page