top of page

Ikona ortodokse e Shën Athanasi i Madh, Patriarku i Aleksandrisë.

Përkujtohet 18 janari.

 

Shën Athanasi mori pjesë në Këshillin e Parë Ekumenik, kur ai ishte akoma dhjak. Ai i tejkaloi të gjithë atje në zellin e tij për të mbështetur mësimin se Krishti është i diskutueshëm (homoousios) me Atin, dhe jo thjesht një krijesë, siç shpallën Arianët. Kjo fener rrezatues i Ortodoksisë kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij në mërgim nga Selia e tij, për shkak të komplotimit të armiqve të tij. Ai u kthye në kopenë e tij, ndërsa po i afrohej fundit të jetës. Si një yll në mbrëmje, ai ndriçoi besimtarët ortodoksë me fjalët e tij për një farë kohe, pastaj u kthye në vitin 373. Ai përkujtohet gjithashtu në 2 maj (transferimi i relikteve të tij të shenjta).

Shën Athanasi Antiochian

SKU: MA1016
€2,50Price
  • Artikujt do të dërgohen brenda 1-3 ditë pune pasi pagesa është pastruar nga PayPal. Artikujt do të dërgohen me postë të regjistruar. Unë po dërgoj në të gjithë botën. Koha e transportit: 10-40 ditë. Tarifat doganore, VAX, Taksat ose çdo vonesë me rregullimin e vendit do të ishin përgjegjësia e blerësit.

bottom of page