top of page

Ngjarja e Kryqëzimit na çon në shprehjen më të madhe të misterit hyjnor të dashurisë. "Dashuria më e madhe nuk ka njeri përveç kësaj, sesa të japë jetën e një personi për miqtë e tij" (Gjoni 15:13). Ne e sodisim Kryqëzimin dhe qasjen me frikë dhe habi të përkushtimit të mrekullueshëm të Zotit. "Dhe, pasi u gjet në pamje si njeri, Ai përul veten e tij dhe u bë i bindur deri në vdekje, madje edhe vdekja e kryqit" (Filipi 2: 8).

Ikona e Kryqëzimit përshkruan sakrificën e madhe të Zotit. Qyteti është parë në sfond dhe në rrëzë të kryqit është një vend i errët që përfaqëson "vendin e kafkës", varri i Adamit. E gjithë krijimi u nxit nga vdekja e Krishtit. Shkrimi i Shenjtë zbulon se dielli dhe hëna ishin errësuar në kohën e vdekjes së Zotit tonë. Mbi kokën e Zotit tonë ishte vendosur mbishkrimi, "Jezusi i Nazaretit, Mbreti i Judenjve".

Ikona përpiqet të përshkruaj realitetin më të thellë shpirtëror të triumfit mbi vdekjen, sesa emocionet njerëzore të trishtimit. Kurdoherë që i referohemi Kryqëzimit, kurrë nuk e shohim atë përveç Ringjalljes së Zotit. Për këtë arsye ne këndojmë: "Ne i përkulemi kryqit tënd, o Zot dhe lavdërojmë Ringjalljen tënde të shenjtë".

Pas shembujve të Virgjëreshës Mari dhe Gjon Ungjilltarit ne do të jemi të pranishëm në rrëzë të Kryqit. Krishtërimi Ortodoks EWUAR pret që ne të qëndrojmë besnikë dhe të bindur ndaj Krishtit dhe Kishës së Tij. Ne duhet t'i përballojmë të gjitha situatat me besim, dashuri dhe durim, në mënyrë që të vazhdojmë të presim dhe të parashikojmë gëzim më të madh në bekimet që do të vijnë.

Gjatë jetës sonë ndeshemi me momente vështirësish. Pengesat para nesh provojnë besimin tonë, shpesh edhe ne kemi një kryq për të mbajtur. Ne bëhemi si një nga dy hajdutët e kryqëzuar me Zotin tonë: ose jemi të padurueshëm dhe të kërkuar, ose mbetemi besnikë dhe të bindur ndaj Zotit dhe mësimeve të Tij. Stjuardi besnik është i mençur dhe i duruar në pritje të udhëzimit dhe udhëzimit të Tij. Kryqi i Zotit tonë është dëshmi për guximin dhe forcën që ne gjithashtu duhet të zotërojmë ashtu si ne "? Marrim kryqin tonë dhe ndjekim" Krishtin.

Shihni: Mateu 27: 32-44; Marku 15: 21-32; Lluka 23: 26-43; Gjoni 19: 17-37

Kryqëzimi

SKU: ICP1023
€4,00Price
 • It's a wall hung piece, very detailed and colorful byzantine style icon. The icon image is high quality print byzantine style (glossy paper). The icon is made with true iconography colors and it is a copy of a Byzantine icon.

   

  Material: 

  9x6.5cm / 3.5x2.5in - 10mm thickness (MDF)

  20x15cm / 7.9x6in - 18mm thickness (Novopan)

  20x27cm / 7.9x10.6in - 18mm thickness (Novopan)

  28x38 cm / 11x15 in - 18mm thickness (Novopan)

   

  Icons Layer:

  High quality print reproduction.

   

  If you have any questions, please feel free to contact us. 

 • Every icon is crafted after your order and the preparation procedure takes about 4-20 business days. Items will be shipped by registered mail. We shipping worldwide. Shipping time: 10-40 days. Custom fees, VAX, Tax or any delay with the country regulation would be the buyer responsibility.

bottom of page